Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.
Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke, minst 5 minuter med elvisp. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.
Frosting
Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning
Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.
Limesocker
Blanda samman allt i en bunke och strö över.
Matsortera morotsskalen till återvinning och njut sedan av din morotskaka!