Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör i socker, kakao, salt och vaniljsocker.
Rör sedan ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Klä en springform som är ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15–17 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan svalna i rumstemperatur i ca 10 minuter och ställ sedan in formen i kylen eller frysen.
Kaffetryffel
Finhacka chokladen.
Koka upp grädde, espresso och smör i en liten kastrull och låt det sjuda i 5 minuter.
Ta sedan av kastrullen från plattan och rör i den mörka och ljusa chokladen.
Smält den vita chokladen i en skål i micron, endast 20 sekunder i taget på 650 W tills den är helt smält.
Montering
Häll tryffelsmeten över chokladbotten när den är helt kall.
Ringla över smält vit choklad och dra mönster med en blomsterpinne/pinne/provsticka. Låt sedan stelna i kylen, minst 1 timme. Kakan bör förvaras i kylen och går utmärkt att frysa in!