Mjuk kaka med hallon och persika

Mjuk kaka med hallon och persika
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Mjuk kaka med hallon och persika

11 ingredienser

1 h

En mjuka citronkakan med kokos, hallon och persika blir en riktig sommarfröjd till eftermiddagen!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 dl strösocker
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven kokos (+ lite till formen)

Servering

  • persika, i klyftor
  • hallon
  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform och strö kokosflingor i den.
  3. Vispa socker och smör poröst med elvisp.
  4. Tillsätt äggen, grädde och citronskal.
  5. Vänd sedan i mjöl, bakpulver och kokosflingor.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 30-40 minuter beroende på formens storlek.
  7. Låt sedan kakan svalna.

Servering

  1. Servera kakan med skivade persikor, hallon och vispad grädde.