Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
150 g smör, smält
4 ägg
3 dl Dansukker Strösocker
2 citroner, saft av och finrivet skal
2 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
Glasyr:
2,5 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk citronsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa socker och ägg pösigt med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan tillsammans med resten av ingredienserna till äggsmeten och blanda försiktigt ihop till en slät smet.
Häll över smeten i en långpanna (30x40) klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad och har fått lite färg. Låt kakan svalna helt.
Sikta florsocker i en bunke. Tillsätt citronsaft och blanda ihop. Bre ut glasyren över kakan och toppa med rivet citronskal.