Fina små mandelkakor toppade med marängrosor och kanderade violer. Otroligt goda.
Se Birgitta Rasmusson laga receptet
Ingredienser
150 g mandelmassa
75 g smör
2 ägg
droppe mandellikör eller bittermandelolja (t ex Amaretto)
50 g mandelspån
Garnering
2 äggvitor
1 dl strösocker
kanderade violer
Gör så här
Riv mandelmassan. Blanda med smöret och rör till en smidig, porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Smaksätt med mandellikör eller bittermandelolja.
Häll smeten i en smord form med kanter, ca 20 cm i diameter.
Strössla över mandelspånen jämt över smeten.
Grädda i 175 grader, i nedre delen av ugnen, ca 20 min.
Stjälp försiktigt upp kakan och låt den kallna.
Ta ut kakor med runt mått, ca fyra cm i diameter.
Blanda äggvitor och socker i en skål. Placera skålen i en kastrull med sjudande vatten. Bunkens kanter ska sluta tätt mot kastrullkanten. Vispa tills smeten blir tjock och fast.
Spritsa ut små rosor över kakorna. Färgsätt med brännare. Garnera med violer.