Miniburrata med kräftor

koket.se
Miniburrata med kräftor
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Miniburrata med kräftor

14 ingredienser

2 h

Miniburrata med kräftor, semitorkade tomater och tomatsås med saffran blir en fullträff till kräftskivan!

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 250 g gul tomat
  • 250 g tomat (röda)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 g saffran
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • rödvinsvinäger
  • 150 g kräftstjärt, avhängda och delade men ej sönderhackade

Semitorkade tomater

  • 200 g tomat (blandade små sorter)

Servering

  • 4 miniburrata
  • 300 g tomat
  • krondill

Gör så här

Tomatsås

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Dela och rosta tomater, lök och vitlök i ca 15 minuter.
  3. Om tomaterna får för mycket färg kan du skrapa av lite av det brända, men skrapa inte bort allt då det ger en härlig karaktär. Mixa blandningen i en kannmixer med salt, peppar och saffran.
  4. Häll ner olivolja i en jämn stråle tills såsen emulgerar.
  5. Smaka upp med lite rödvinsvinäger.
  6. När såsen är ljummen så vänd i hackade kräftstjärtar.

Semitorkade tomater

  1. Dela tomaterna och lägg med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen på 80 grader i ca 2 timmar.

Servering

  1. Bottna assietter med lite av tomatsåsen.
  2. Lägg på en burrata som du bryter sönder lite försiktigt.
  3. Toppa med olivolja, färska tomater, semitorkade tomater och krondillskronor.