Grekisk ursprungsskyddad ost gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.
Läs mer
Ingredienser
8 - 16 stycken
2 ägg
1 dl olivolja
1 dl vatten
3,5 dl vetemjöl [210 g]
2 dl grahamsmjöl [120 g]
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunnen och urkärnade [140 g]
1 förp Zeta Fetaost
1 förp Zeta Cannellinibönor Ekologiska
Gör så här
Vispa upp äggen lätt. Tillsätt olivolja och vatten.
Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en tjock smet.
Rör ner hackade oliver, smulad fetaost och avrunna cannellinibönor i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Det blir 8 stora eller 16 små. Gör du stora muffins behöver de bakas lite längre. Ät gärna muffinsen när de är ljumna.