Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör

koket.se
Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör

15 ingredienser

35 m

Smörstekt torskrygg som panerats i hackad mandel - krispigheten är perfekt! Servera med ugnsrostad palsternacka, ärtor och brynt citronsmör.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Rostad palsternacka

  • 600 g palsternacka, med skal
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Mandeltorsk

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 200 g sötmandel, hackad/krossad
  • salt
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Ärtor i brynt citronsmör

  • 100 g smör
  • 200 g frysta små gröna ärtor
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • 1 ask krasse, klippt

Gör så här

Rostad palsternacka

  1. Dela palsternackan i mindre bitar. Blanda med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Mandeltorsk

  1. Dela fisken i 4 bitar. Salta och panera ena sidan av torskbiten med vetemjöl, ägg och sist mandlarna. Stek krispig och god i olja och smör.

Brynt smör med ärtor

  1. Bryn smöret nötigt och gott. Tillsätt ärtor och citronskal. Smaka av med salt.