Lobster Roll med brynt krondillssmör

koket.se
Lobster Roll med brynt krondillssmör NY
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lobster Roll med brynt krondillssmör

11 ingredienser

30 m

Korvbröd med hummerfyllning och brynt smör är en riktig fullträff i höst!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Hummerrulle

  • 500 g hummer, färsk eller kokt hummerkött (fryst går bra)
  • 1 msk stjälkselleri, finhackad
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 briochebröd (korvbröd)

Brynt krondillssmör

  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk krondill, finhackad
  • salt

Servering

  • krondill

Gör så här

Hummerrulle

  1. Om du använder färsk hummer så koka den i saltat vatten i 7-8 minuter eller tills den är genomkokt.
  2. Låt sedan hummern svalna och ta bort köttet från skalet.
  3. Skär hummerköttet i bitar och lägg det i en skål.
  4. Tillsätt hackad selleri, hackad rödlök, citronsaft, salt och svartpeppar. Blanda försiktigt så att hummerbitarna inte går sönder.
  5. Smaka av och justera kryddningen.

Brynt krondillssmör

  1. Smält smöret i en liten kastrull på medelhög värme.
  2. Låt smöret koka tills det börjar bli gyllenbrunt och får en nötaktig doft. Rör om då och då för att förhindra att det bränns.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner den hackade krondillen och salt efter smak.

Hummerrulle forts.

  1. Rosta bröden i en torr stekpanna eller i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga.

Servering

  1. Fyll varje bröd med hummerfyllningen.
  2. Ringla det brynta krondillssmöret över hummerfyllningen.
  3. Garnera med extra krondill.
  4. Servera hummerrullarna omedelbart och njut!