Lingonkaka i långpanna

POPULÄRT
koket.se
Lingonkaka i långpanna
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Lingonkaka i långpanna

11 ingredienser

1 h

Camilla bjuder på en riktigt fluffig och saftig mandelkaka som bakas enkelt i långpanna. Kakan toppas med syrliga lingon som gifter sig perfekt till den söta kakan. Du bara måste testa!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa, finriven
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl lingon
  • 2 dl mandelspån
  • florsocker (till garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30x40 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör och strösocker krämig i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg. Riv ner mandelmassa och och häll i grädde. Rör om till en jämn smet.
  3. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Häll upp smeten i långpannan och strö lingonen och mandelflarnen över kakan.
  5. Grädda kakan i mitten i ca 40-50 minuter eller tills kakan är genomgräddad och mandelflarnen fått lite färg.
  6. Servera varm med en klick vaniljkräm eller förvara i kylskåpet.