Lemonposset

Lemonposset
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Lemonposset

4 ingredienser

10 m + 8 h

Världens godaste efterrätt med citron som man gör på några minuter.

Reaktionen mellan grädden och syran gör att desserten stelnar efter den stått i kylen. Men man får inte röra i den efter man hällt upp den eller när man serverar den då blir den flytande igen och stelnar inte. Så servera och ät med sked men rör inte om!  /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, skal och saft (3 msk)
  • ev ätbart guldglitter, till garnering

Gör så här

  1. Koka upp grädde och socker och låt sjuda i 3-4 minuter.
  2. Tvätta citronen och riv av skalet och pressa ner saften i en skål medan grädden sjuder.
  3. Ta grädden från värmen och tillsätt citronsaften och citronzesten under vispning. Vispa 30 sekunder med en vanlig visp. Häll blandningen i 4 små glas och låt stå kallt i minst 8 timmar.
  4. Garnera ev med ätbart guldglitter. Servera!