Lemon posset med hallon

Lemon posset med hallon
Foto: Johan Carlén
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Lemon posset med hallon

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

"Lemon posset är som en superkrämig pannacotta i konsistensen, utan något gelatin! Tips är att verkligen låta grädden och sockret koka i 7 minuter för då avdunstar mer vatten och lemon posseten blir ännu krämigare i konsistensen." /Carla Von Hofsten

Ingredienser

portioner4 - 6

Lemon posset

  • 7 dl grädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, skalet (endast det gula)
  • 1 dl citronsaft

Topping

  • 2 dl turkisk peppar
  • 225 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • ätbara blommor

Gör så här

Lemon posset

  1. Koka upp grädde, strösocker och citronzest (endast det gula, annars blir det beskt) i en kastrull. Låt koka i ca 7 minuter.
  2. Ta av från värmen och vispa ner citronsaften.
  3. Häll upp i glas eller djupa tallrikar och låt sätta sig i kylen i minst 4 timmar.

Topping

  1. Koka upp hallon och socker, rör om försiktigt så att hallonen inte förstörs. Låt svalna före servering.

Servering

  1. Krossa den turkiska pepparn i en mortel eller hacka den till ett fint kross med en kniv.
  2. Toppa varje lemon posset med hallonsås och krossad turkisk peppar.
  3. Garnera med ätbara blomblad.

Tips! Om du använder djupa tallrikar istället för glas så stelnar den snabbare.