Vitlöksrostade havskräftor

Vitlöksrostade havskräftor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Vitlöksrostade havskräftor

6 ingredienser

Härliga havskräftor som rostas i ugnen med vitlök, koriander och persilja. receptet ger ungefär 15 tilltugg.

Ingredienser

  • 2 kg råa havskräftor (färska)
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 krukor färsk koriander
  • 2 krukor färsk persilja
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 citroner, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader övervärme/grill.
  2. Dela kräftorna på hälften.
  3. Finhacka, vitlök, koriander och persilja och mosa samman med rumstemperat smör.
  4. Smaksätt med färskt rivet citronskal, flingsalt och svartpeppar.
  5. Rosta i ugnen i 5–10 minuter tills kräftorna fått gyllene färg. Servera dem genast!