Karamelli-Ravioli

Karamelli-Ravioli
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Karamelli-Ravioli

9 ingredienser

Karamelli-Ravioli fylld med färsk ricotta och nötter.

Receptet ger 25–30 ravioli.

Här hittar du Leilas grundrecept på färsk pasta.

Ingredienser

portioner25 - 30 stycken
  • 1 sats pastadeg (färsk)

Fyllning

  • 75 g pinjenötter
  • 150 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp ricotta [250 g]
  • 1 msk olivolja
  • 50 g parmesanost
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Gör pastadegen enligt grundreceptet.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  3. Mixa först nötterna till smulor i en mixer.
  4. Blanda sedan med riven vitlök, ricottaost, olivolja, riven parmesanost, flingsalt och svartpeppar i en bunke.
  5. Kavla ut och fyll pastan.
  6. Koka enligt grundreceptet.