En grön och god vegolasagne fylld med smaker från bland annat grönkål, vitlök, lagrad ost, vita bönor och inlagda kronärtskockor! Istället för att koka bechamelsås rörs crème fraiche och mjölk enkelt ihop med riven ost.
Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och skiva purjolök. Skala och skiva vitlök tunt.
Skär bort den allra grövsta delen på grönkålsstjälkarna. Hacka resten fint. Häll av och skölj bönorna väl. Hacka kronärtskockan grovt.
Stek purjolök och vitlök i oljan tills mjuka. Salta.
Tillsätt grönkål och låt fräsa med en stund. Vänd sedan i kronärtskocka och bönor. Låt allt bli varmt, salta och peppra.
Blanda crème fraiche med nästan all ost (spara lite att toppa lasagnen med) och en skvätt mjölk till en rinnig konsistens.
Lägg sås i botten på en form, lägg på lasagneplattor och sprid ut grönsaksröran, upprepa och avsluta med ett lager crème fraiche-sås. Toppa med resterande riven ost.
Baka i ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan servering.