Kycklingspett med chorizo och romescosås

koket.se
Kycklingspett med chorizo och romescosås
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kycklingspett med chorizo och romescosås

20 ingredienser

40 m

Goda grillspett med kyckling och chorizo. Serveras med en smakrik sås på grillade paprikor samt rostad färskpotatis med timjan.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis, putsad
  • 1 knippe timjan
  • olivolja
  • salt
  • 1 knippe rucolasallad

Romescosås

  • 2 röda paprikor
  • 100 g rostade mandlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 kvisttomat
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Spett

  • 400 g kycklinglår
  • 200 g chorizo, färsk/rå
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Rostad färskpotatis

  1. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda med timjan, salt och olivolja.
  2. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Blanda upp med hackad rucola innan servering.

Romescosås

  1. Grilla paprikorna helt svarta, i ugnen eller på grillen. Låt svalna och skala sedan.
  2. Mixa paprikan med övriga ingredienser till såsen snabbt i matberedare. Smaka av med salt..

Spett

  1. Skär ner kyckling och chorizo i mindre bitar. Blanda med paprikapulver, vitlök och olivolja. Salta och peppra.
  2. Trä på grillspett. Grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida, innertemperaturen ska vara 72 grader.