Smart allt-i-ett rätt med kyckling och morötter som lagar sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra på spisen är en kryddolja med curry som sedan hälls över kycklingen. Servera med yoghurt, mango chutney, mandlar och mynta.
2 msk curry madras (eller vanlig indisk gul curry)
1 msk hel spiskummin
2 klyftor vitlök
1 gul lök
800 g hela morötter, små i storleken (dela dem annars en gång på längden)
0,5 dl neutral olja
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka mynta
1 dl sötmandel, rostad och hackad
1 dl mango chutney
salt
Gör så här
Skala och skär löken i klyftor och vitlöken grovt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Fräs hel spiskummin och curry i en torr stekpanna. Häll i oljan och ta från värmen. Låt svalna något och sväng sedan runt morötter, lök och kycklinglårfilé i oljan så de täcks av olja och kryddor.
Lägg allt i en ugnssäker form (om inte stekpannan tål att stå i ugnen), var noga med att du får med all kryddolja från stekpannan. Krydda med salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och morötterna är mjuka.
Servera med yoghurt, hackad mynta och rostad, hackad mandel samt mango chutney.