Kryddrostad blomkål

koket.se
Kryddrostad blomkål
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddrostad blomkål

16 ingredienser

1 h

Kryddrostad blomkål med krämig burrata och salsa verde blir en god rätt att servera som en del av en fyrarätters middag.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Blomkål

  • 1 blomkål, delad i stora till medelstora buketter (medelstor)
  • 2 msk paprika (söt smak)
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk malen kanel

Salsa verde

  • 150 oliver, urkärnade och grovt hackade
  • 2 jalapeños, fint skivad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 5 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2-3 burrata
  • jalapeño
  • rostad lök

Gör så här

Blomkål

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg blomkålsbuketterna i en stor skål och tillsätt alla torra kryddor.
  3. Häll över en rejäl skvätt olivolja och blanda väl så att blomkålen är täckt av kryddblandningen.
  4. Lägg blomkålsbuketterna på en bakplåt och rosta i ugnen i 25-30 minuter tills de börjar få färg och bli lite krispiga.

Salsa verde

  1. Blanda under tiden oliver, jalapeño, örter och 5 msk olivolja i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Servering

  1. Fördela burratabollarna jämnt mellan tallrikarna, lägg blomkålen ovanpå och toppa med salsa verde, jalapeño och rostad lök.
  2. Strö över lite extra timjan om så önskas. Servera och njut!