En krämig pastarätt som garanterat får gästerna att fråga efter receptet. Goda ingredienser som vitlök, soltorkade tomater, fläskfilé, grädde och färsk basilika serveras ihop med färsk tagliatelle i en underbart god middag.
Stek strimlorna i smör i en stor stekpanna så att de får fin färg runtom. Har du en mindre panna så kan du steka i omgångar. Lägg över strimlorna på ett fat.
Tillsätt grädde i stekpannan där köttet stekts så att alla goda smaker efter stekningen tas tillvara.
Skala och finhacka vitlöken. Strimla de soltorkade tomaterna.
Tillsätt vitlök och soltorkade tomater samt crème fraiche, kycklingfond och babyspenat i pannan. Rör samman och låt puttra ihop.
Vänd ner köttet i såsen. Tillsätt i finskuren basilika. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pastan med såsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med riven parmesan och färsk basilika.