Krämig burrata med örtsmör

Krämig burrata med örtsmör
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig burrata med örtsmör

10 ingredienser

30 m

Krämig burrata med brynt örtsmör med citron är en fräsch sommarrätt.

Ingredienser

portioner

Kålrabbi

  • 5 kålrabbi (stora)
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Brynt örtsmör

  • 200 g smör
  • 2 citroner, saft och zest
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad

Servering

  • 10 burrata
  • 2 dl sötmandel, skalade och hackade

Gör så här

Kålrabbi

  1. Skär kålrabbin i tunna skivor och pensla med olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Grilla kålrabbiskivorna tills de är mjuka och har fått fina grillränder, ca 5 minuter per sida.

Brynt örtsmör

  1. Smält smöret i en kastrull tills det blir brynt och doftar nötigt.
  2. Tillsätt citronzest, citronsaft, timjan och rosmarin. Rör om väl.

Servering

  1. Placera de grillade kålrabbiskivorna på tallrikar och lägg en burrata ovanpå varje.
  2. Ringla det brynta örtsmöret över burratan och strö över rostade mandlar.