Kräftdumplings

koket.se
Kräftdumplingar
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Kräftdumplings

18 ingredienser

1 h

Kräftdumplings med zucchinikimchi och krondillsponzu är ett nytt och gott recept att testa till höstens kräftskiva.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Zucchinikimchi

  • 250 g zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • 40 g kimchi base
  • 5 g salt
  • 3 msk kimchispad (från en äldre kimchi, köpt går bra)

Kräftdumplings

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g kantareller, stekta (väg efter de är stekta)
  • 300 g kräftstjärt
  • 1 förp wontonplattor
  • salt
  • olja
  • smör

Krondillsponzu

  • 2 dl japansk soja
  • 1 dl limejuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 1 knippe krondill, stjälkarna

Gör så här

Zucchinikimchi

  1. Hyvla zucchinin i tunna skivor, 2 mm på en mandolin.
  2. Väg upp alla ingredienser i en steriliserad glasburk. Skaka om och låt stå i ca 10 dagar.
  3. Sätt en gummisnodd några varv runt ”låset” så har du garderat dig från eventuellt kladd som kan uppstå under fermenteringen, lite likt en surdeg. Det går ännu bättre att vacuumförpacka om du har möjlighet till det.
  4. Använd kimchin som smaksättare i såsen.

Kräftdumplings

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Svetta löken i en stekpanna med olja.
  3. Tillsätt smör och därefter kantareller. Stek tills hattarna börjar bli brynta.
  4. Mixa blandningen slätt i en matberedare och låt svalna.
  5. Mixa därefter i urkramade kräftstjärtar.
  6. Smaka upp med salt.
  7. Fukta kanterna på wontonpappret.
  8. Klicka i fyllning i mitten.
  9. Sicksacka toppen och nyp ihop.
  10. Förvara de färdiga dumplingsen i kylen tills buljongen är klar.

Krondillsponzu

  1. Sjud upp ingredienserna och låt sedan svalna i 1 timme i kylen.
  2. Sila av och använd.