En saftig och julkryddad köttbulle ni inte vill vara utan enligt Ernst. Receptet ger en stor mängd köttbullar och för att slippa rulla många för hand tar Ernst en spritspåse till hjälp.
Lägg lök och vitlök i en mixerkanna. Knäck i äggen och häll på grädde. Mixa till en slät puré med stavmixer.
Häll ner blandningen i assistenten med färsen. Tillsätt även öl, enbär, timjan, honung, ströbröd, salt och peppar. Blanda ihop på låg hastighet, det ska bara precis gå ihop till en jämn blandning. Körs smeten för länge så blir det sega köttbullar.
Rulla fina köttbullar av smeten eller fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut till små köttbullar. Att spritsa köttbullar av smeten går snabbt och ger mindre kladd.
Stek dem gyllene i en medelvarm panna i smör och olja. Det går också bra att försteka dem på plåt i ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Stek på i panna före servering.