Koreanska pannkakor

Koreanska pannkakor

Koreanska pannkakor

16 ingredienser

30 m

"Säg pannkakor och jag är såld på en gång! Men när traditionella pannkakor med sylt kan kännas lite väl mycket som en efterrätt, är de här koreanska pannkakorna krispiga och fullproppade med goda och nyttiga grönsaker. Avnjuts med den tillhörande dippsåsen, sweet chili eller japansk soja." /Isabel Waite

Ingredienser

portioner
  • 1 sötpotatis (liten)
  • 1 blad rödkål (stort)
  • 10 sockerärtor
  • 2 salladslökar
  • 0,5 gul lök (liten)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 3,5 dl vatten

Dippsås

  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

  1. Skär upp sötpotatisen och rödkålen i smala stavar långa som tändstickor. Formen hjälper till att hålla ihop pannkakorna.
  2. Hacka upp övriga ingredienser smått.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke, rör om ordentligt. Fortsätt röra och tillsätt sedan lite vatten i taget tills du får en tjock och jämn smet.
  4. Blanda grönsakerna med smeten och rör om tills alla grönsaker är ordentligt kladdiga.
  5. Grädda dina pannkakor i en varm panna med rikliga mängder olja. Stek i några minuter tills smeten har torkat på ovansidan och undersidan har fått fin färg.
  6. Vänd och stek ytterligare några minuter tills andra sidan också har fått fin färg.
  7. Servera gärna pannkakorna uppskurna i bitar, strö över sesamfrön och doppa i dressingen.

Dippsås

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och låt den dra medan du tillagar pannkakorna.

För att få ännu krispigare pannkakor kan du steka din pannkaka ytterligare en gång på vardera sida efter första omgången. På så vis förångas mer vatten och du får mer krisp.