Koreansk sallad med grillad fläskkarré och sesamdressing

koket.se
Koreansk sallad med grillad fläskkarré och sesamdressing
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Koreansk sallad med grillad fläskkarré och sesamdressing

22 ingredienser

40 min

En middag med smaker från Korea som går lätt att få till i hemmaköket - sallad med krispiga grönsaker i smakrik sesamdressing toppad med saftigt grillad fläskkarré.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkarré, i skivor

Marinad

  • 0,75 dl japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk gochujang

Sesamdressing

  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 silverlök, tunt skivad
  • 4 salladslökar, tunt skivad
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 2 msk gochugaru
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön

Sallad

  • 2 krispsallad
  • 1 huvudsallad
  • 15 cm rättika, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 1 gurka, strimlad

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg fläskkarrén i marinaden, vänd runt och låt stå och marinera medan du förbereder sallad och dressing.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Skär salladen grovt. Strimla rättika och morot fint. Halvera gurkan på längden och skär sedan i skivor på snedden. Lägg alla grönsaker på ett stort fat.
  4. Torka av köttet och stek eller grilla det på hög värme. Låt det sen vila i ca 5-7 minuter. Skär i skivor.
  5. Blanda salladen med dressingen. Lägg på köttet och toppa gärna med lite extra sesamfrön.