Kolatryfflar med havssalt

Kolatryfflar med havssalt
Foto: Christine Ericson
Christine Ericson
Christine Ericson

Kolatryfflar med havssalt

Av: Christine Ericson

Från: Sweet trips

6 ingredienser

Dessa tryfflar är godare än godis! Mjuk och söt kolatoffee under en våg av mörk choklad och salta havsstänk.

Ingredienser

portioner stycken

Tryfflar

  • 200 g kondenserad mjölk sötad
  • 1 dl brunt farinsocker (strö)
  • 50 g smör
  • 150 g vit bakchoklad

Garnering

  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda kondenserad mjölk, brun farin strö och smör i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills smöret och sockerkristallerna smält, ca 4 minuter.
  2. Tag kastrullen från värmen och rör ner den vita chokladen bruten i bitar. Rör till slät konsistens och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan kolasmeten stå i kylen i 1 timme eller längre.
  3. Tag ca 1 tesked kolasmet per boll och forma runda bollar med hjälp av händerna. Placera på en skärbräda täckt med bakplåtspapper. Låt sedan kolabollarna vila i kylen minst 30 minuter.
  4. Temperera den mörka chokladen och doppa sedan varje kolaboll i chokladen med hjälp av en gaffel. Placera på ett nytt bakplåtspapper och strö över lite flingsalt på toppen.
  5. Placera de chokladtäckta kolabollarna i kylen tills chokladen stelnat. Förvara sedan i tätslutande burk i kylen och avnjut dem kalla.