Lyxa till efterrätten med glass och servera den i en tjusig och ätbar flarnkorg. Tillsammans med peach melba-såsen som är gjord på hallon och persika blir det en härlig matchning mellan sött och syrligt.
Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan och tillsätt mandeln.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ca 1 msk smet på plåten, gör ca 2-3 stycken åt gången.
Baka mitt i ugnen i 5 minuter.
Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten. Lägg flarnet på en upp och nedvänd kopp och forma till korgar. Låt svalna helt på koppen.
Peach melbasås
Mixa persika och hallon. Sila genom en finmaskig sil så att den blir slät. Det går också bra att mosa ihop persika och hallon med en gaffel för att sen passera genom en finmaskig sil.
Fyll korgarna med glass och peach melbasås vid servering. Garnera med citronmeliss.