Kladdkaka med inlagda päron

Kladdkaka med inlagda päron
Foto: Tv4

Kladdkaka med inlagda päron

9 ingredienser

35 m

En god bit kladdkaka med inlagda päron och grädde blir ett festligt avslut på en trevlig middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao

Servering

  • florsocker
  • 6 inlagda päron
  • 6 after eight
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lyft sedan av kastrullen från plattan.
  3. Rör ner socker samt ägg och blanda väl.
  4. Rör ner övriga ingredienser så att allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig mitt.
  7. Låt kakan kallna.

Servering

  1. Pudra över florsocker och servera med ett inlagt päron, After Eight och vispad grädde.