Kladdkaka med dulse

koket.se
Kladdkaka med dulse
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Kladdkaka med dulse

8 ingredienser

45 m

Gillar du kladdkaka måste du testa den här versionen av Frida Rionge med dulse - en sorts söt och god alg!

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g mörk choklad
  • 8 g torkad dulse (rödalg) [ca en liten näve]
  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 2,75 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl [60 g]
  • ca 0,5 krm flingsalt

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en rund form som är 26 cm i diameter.
  3. Finhacka chokladen.
  4. Blötlägg dulsen mycket snabbt i kallt vatten. Krama ur den och hacka den fint.
  5. Smält smöret och blanda i chokladen tills den smält.
  6. Rör ner dulsen i den smälta chokladen.
  7. Vispa ägg och socker poröst och blanda det med chokladsmöret.
  8. Rör sedan i mjölet, gärna siktat.
  9. Häll därefter smeten i formen.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter tills smeten precis börjat stelna. Den ska inte vara genomgräddad!
  11. Låt kladdkakan kallna och stelna, gärna över natten.

Servering

  1. Servera med vispad grädde

Gör gärna kakan en dag i förväg så hinner den stelna.