Kebab på spett

Kebab på spett
Foto: Köket.se

Kebab på spett

8 ingredienser

45 m

Förgyll helgen med hemgjord kebab på spett. Det blir riktigt gott och festligt!

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser. Låt gärna köttfärsblandningen stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  2. Trä sedan färsen på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.
  3. Värm ugnen till 250 grader med grillfunktion på.
  4. Lägg spetten på en plåt, ringla lite rapsolja på och placera i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.