Originalet som funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960.
Läs mer
Ingredienser
bitar
250 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4 dl O’boy Original
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
Glasyr
150 g smör
0,5 dl kaffe, starkt
5 dl O’boy Original
1 msk vaniljsocker
Garnering
ca 1 dl riven kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en ugnsform med bakplåtspapper (ca 20X30 cm).
Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt mjölk. Låt svalna något.
Vispa ägg och O’boy med en elvisp.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet, häll ner smörmjölken och vänd ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Glasyr
Smält smöret och låt svalna.
Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn smet. Ställ glasyren i kylskåp för att stelna medan kakan svalnar.
Bred ut glasyren över kakan och garnera med kokosflingor.
Låt glasyren stelna ytterligare i kylskåp innan du skär upp kakan i bitar.