Kålpudding med spetskål, grönkål och het lingonsås

Anamma Kålpudding med spetskål, grönkål och het lingonsås
Foto: Köket.se

Kålpudding med spetskål, grönkål och het lingonsås

22 ingredienser

1 h

Vem älskar inte denna husmansklassiker? Ta kålpuddingen till nästa nivå med vegofärs, mild spetskål och krispig grönkål. Servera med en het lingonsås.

Anamma Formbar Färs
Anamma formbar färs produkt

Anamma Formbar Färs

Perfekt konsistens och enkel att krydda och forma själv.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 spetskål (ca 700 g)
  • 200 g grönkål
  • rapsolja, till stekning
  • 2 msk sirap
  • 2 gula lökar
  • ca 500 g Anamma Formbar Färs
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • 1 msk potatismjöl
  • smör, till formen
  • salt
  • peppar

Lingonsås

  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör, till stekning
  • 0,5 dl brunt farinsocker
  • 225 g frysta lingon
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla spetskålen och dra grönkålsbladen i mindre bitar. Stek kålen i en stor stekpanna med lite olja tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt sirap och smaka av med salt och peppra. Blanda om ordentligt och lägg sedan över kålen i en bunke.
  3. Skiva och stek löken tillsammans med vegofärsen, stek tills det fått färg. Dra av frän värmen och låt svalna något.
  4. Tillsätt grädde, buljongtärning, soja och strö över potatismjöl. Rör ihop. Blanda i hälften av den stekta kålen.
  5. Smörj en ugnsform med smör och fördela färsblandningen i formen. Toppa med resten av kålen och grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Lingonsås

  1. Fräs schalottenlök mjuk i lite smör. Tillsätt vitlök mot slutet och fräs med någon minut. Tillsätt lingon, socker vinäger och sambal oelek. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera kålpuddingen med lingonsåsen och strö över lite färsk persilja om du önskar.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Mustig vegetarisk bolognese

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer