Julgodis - Christmas crack

Julgodis - Christmas crack

8 ingredienser

20 min + kyltid

Det här julgodiset blir så otroligt gott! Salta och spröda kex med en ljuvlig kola, choklad och så dina favorit toppings. Perfekt att bjuda på till adventsminglet, julbordet eller ge bort i julklapp!

Göteborgs Utvalda Havssaltade kex
Göteborgs Utvalda Havssaltade kex

Göteborgs Utvalda Havssaltade kex

Ett sprödbakat kex med en mjuk ton av olivolja och en distinkt sälta från grovkornigt havssalt.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade
  • 2,5 dl brunt farinsocker
  • 225 g smör

Topping

  • 150 g mjölkchoklad
  • 150 g mörk choklad
  • minimarshmallows
  • strössel
  • pekannötter, hackade (eller exempelvis valnötter eller jordnötter)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en bakplåt med folie. Lägg ut ett jämnt lager av havssaltade kex.
  3. Koka upp smör och socker i en kastrull. Kolan ska bli brun i färgen men behöver inte koka längre än att den har fått färg och har kokat ihop och upp. Ta av från värmen och tillsätt salt.
  4. Häll kolan över kexen och baka i ugnen i 5 minuter.
  5. Smält under tiden chokladen, antingen i micron eller över ett vattenbad.
  6. Ta ut kexen och låt svalna tills kolan har slutat bubbla. Bred sedan ut den smälta chokladen över kexen och kolan.
  7. Toppa med dina favorittoppings som exempelvis minimarshmallows, hackade nötter, strössel och godis. Låt svalna i rumstemperatur och sedan i kylen i 2 ttimmar eller över natten.
  8. Ta bort folien och dela antingen med kniv eller med händerna.
TIPS!
Fler tips!
Kexsticks med rom och smetana Göteborgs Utvalda

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer