Jordgubbsmascarpone med hasselnötskräm

Jordgubbsmascarpone med hasselnötskräm
Foto: Tv4

Jordgubbsmascarpone med hasselnötskräm

Av: Tobias - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m + tid i frys

Jordgubbsmascarpone med hasselnötskräm och digestivebotten. Tre skikt av Italien toppad med lite "gött i gött".
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Jordgubbsmascarpone

  • 5 digestivekex
  • 40 g smör
  • 90 g hasselnötskräm
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g jordgubbar
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • 2 msk strösocker

Servering

  • hasselnötter
  • 50 g jordgubbar
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk choklad, riven
  • 1 krm havssalt
  • 2 tsk florsocker
  • 4 kvistar färsk citronmeliss

Gör så här

Jordgubbsmascarpone

  1. Smula kex i en liten skål.
  2. Smält smöret på låg värme och blanda i smulorna.
  3. Fördela kexsmeten i formarna till en fast och jämn botten.
  4. Rör samman hasselnötskräm och hälften av mascarponen.
  5. Vispa grädden och rör ner hälften i smeten.
  6. Häll smeten i botten på dessertglasen. Ställ in i frysen i 10 minuter.
  7. Mixa jordgubbar med citronsaft och strösocker till en jämn smet.
  8. Blanda sedan i resten av mascarponen och vänd ner den sista grädden i krämen.
  9. Ta ut glasen ur frysen och fyll på ett lager av jordgubbsblandningen.
  10. Låt stå i frysen i minst 1 timme.

Servering

  1. Serveras med grovhackade piemonte hasselnötter, citronzest, skivade jordgubbar och riven choklad.
  2. Toppas med havssalt, florsocker och citronmeliss.