Jordgubbar med vaniljcrème

koket.se
Jordgubbar med vaniljcrème NY
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Jordgubbar med vaniljcrème

11 ingredienser

45 m

Vad sägs om solmogna jordgubbar, fläder och len vaniljcrème? Den här läckra efterrätten andas svensk sommar rakt igenom!

Se Viktor Westerlind laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vaniljcrème (blir mer än 4 portioner)

  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g grädde
  • 250 g mjölk
  • 6 äggulor
  • 25 g majsstärkelse
  • 100 g strösocker
  • ev vispgrädde

Flädersirap

  • 2 dl koncentrerad fläderblomssaft

Jordgubbar

  • jordgubbar
  • ev citronskal
  • ev blandade örter (färsk citronmeliss eller mynta)

Gör så här

Vaniljcrème

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  2. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med vaniljstången. Låt dra i 10 minuter.
  3. Vispa ägg, majsstärkelse och socker lätt.
  4. Koka upp äggblandningen och låt koka i 2-3 i minuter för att få ur mjölsmaken.
  5. Låt krämen svalna till rumstemperatur och ta ur vaniljstången.
  6. Rör crèmen smidig med en visp. För att göra den extra lyxig kan du blanda upp den med vispgrädde.

Flädersirap

  1. Koka ner fläderblomssaften tills den har en sirapsliknande konsistens.

Jordgubbar

  1. Dela jordgubbarna i bitar.
  2. Blanda jordgubbsbitarna med flädersirapen och låt marinera i minst 30 minuter.
  3. Du kan med fördel även blanda i lite rivet citronskal, mynta, citronmeliss eller liknande.

Servering

  1. Servera jordgubbarna med vaniljcrèmen.