Johan och Elisabeths langos

Johan och Elisabeths langos
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Johan och Elisabeths langos

7 ingredienser

Härligt frasiga på ytan och lite sega inuti! Toppa nyfriterade langos med det du gillar. Varför inte testa en söt variant med jordgubbar och en grädd- och färskostkräm smaksatt med vanilj och finrivet citronskal.

Ingredienser

portioner
  • 100 g kokt potatis, kall
  • 300 g mjölk
  • 420 g vetemjöl
  • 20 g jäst
  • 10 g strösocker
  • 10 g salt
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
  2. Dela degen i bitar à 50 g. Rundriv (forma till släta bullar) och låt vila 10 minuter.
  3. Kavla ut på mjölat bakbord till ovala bröd, ca 2-3 mm tjocka.
  4. Låt jäsa 20-30 minuter.
  5. Värm oljan i en gryta eller kastrull till 180 grader.
  6. Fritera bröden i omgångar, ca 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna.
  7. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Toppa med valfria tillbehör och servera genast.