Smält samman ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna. Skala och skiva gurkan i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med riven morot och vitkål samt fint strimlad ingefära. Häll över lagen och ställ svalt till servering.
Majonnäs
Blanda ingredienserna till majonnäsen. Häll den i en spritspåse.
Koka riset.
Schnitzlar
Banka ut kalvfiléerna med hjälp av baksidan på en stekpanna, lägg en plastpåse emellan. Eller använd en kötthammare.
Salta köttet på båda sidor. Mät upp mjöl och pankoströbröd på två olika fat. Vispa upp äggen på ett tredje fat med lite högre kant.
Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan ner i ägget och till sist ner i pankon. Detta kallas dubbelpanering.
Se till att schnitzlarna blir täckta i alla moment.
Stek schnitzlarna i ca 3 min per sida, beroende på tjocklek, tills de blir gyllene och krispiga.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme.
Servering
Lägg riset underst på tallrikarna.
Tranchera schnitzlarna och lägg tvärs över. Ringla hastigt över majonnäsen över både kött och ris.
Lägg på en näve syrlig sallad (som får droppa av lite innan den läggs på).
Dekorera med rostade sesamfrön, koriander och en limeklyfta.