Indisk potatis- och blomkålsgryta

koket.se
Indisk potatis- och blomkålsgryta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Indisk potatis- och blomkålsgryta

15 ingredienser

30 min

Varm, enkel och krämig gryta med influenser från Indien, också kallad aloo gobi. En utmärkt vardagsgryta!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 1 gul lök, stor
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • rapsolja, till stekning
  • salt

Till servering

  • färsk koriander
  • basmatiris, kokt

Gör så här

  1. Skär potatis och blomkål i trevliga bitar, blomkålen får gärna vara i buketter och lite större än
  2. potatisen.
  3. Stek dem lätt gyllene i olja i en gryta.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran fint.
  5. Lyft upp blomkål och potatis ur grytan och tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek tills löken är
  6. genomskinlig.
  7. Häll på kryddorna och rör runt. Smaka av med salt
  8. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk, låt koka upp.
  9. Rör ner med potatis och blomkål och låt koka i ca 6 minuter utan lock tills potatisen är klar. Servera med basmatiris och koriander.

Glöm inte att matsortera skal från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda gryta. /Köket-redaktionen