En mustig och lättlagad indisk gryta med blomkål, ärtor och goda kryddor serverad med klimatsmart havreris. Köp gärna ett blomkålshuvud som har lite blast kvar, den blir toppen att strimla ner och låta koka med i grytan.
Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
Skär blomkålen i mindre buketter, använd hela blomkålen och spara blasten till senare.
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg ner blomkålen samt de frysta ärtorna. Låt koka ca 3 minuter. Häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla blasten från blomkålen.
Fräs lök, vitlök, blast och kryddor i olja i en gryta eller stor kastrull ca 2-3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och buljong. Salta och koka på medelvärme ca 15 minuter.
Vänd ner ärtor och blomkål. Smaka av.
Servera grytan med havreris, en klick gräddfil och färska örter.