Hamburgermix för grillning

koket.se
Hamburgermix för grillning
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Hamburgermix för grillning

6 ingredienser

30 m

Den här smarta mixen passar perfekt till hamburgare.

Frågor o receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor o receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g oxbringa
  • 800 g högrev
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • rapsolja
  • ev ost

Gör så här

  1. Välj kött så att fetthalten blir 20-25%.
  2. Skär köttet i tärningar. Blanda köttet och mal det på den grova skivan eller be din kötthandlare göra det åt dig.
  3. Forma 12 hamburgare som är ca. 1 cm tjocka.
  4. Salta och peppra precis innan stekning.
  5. Hetta upp en panna eller stekstål på grillen och olja in lätt med rapsolja.
  6. Stek på ena sidan tills burgaren släpper från pannan, låt locket vara stängt så mycket som möjligt.
  7. Vänd burgaren när den fått vacker färg, lägg på ost om du använder det och stäng locket tills burgaren är klar.
  8. Servera burgaren med majonnäs och valfri topping (ingen ketchup) mellan stekta bröd.