Hallonmuffins med citron och vit choklad

koket.se
Hallonmuffins med citron och vitchoklad
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Hallonmuffins med citron och vit choklad

12 ingredienser

30 m

Muffins fyllda med hallon och vit choklad, toppade med en krispig crumble. Snabbt fika som är ljuvligt gott!

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner muffins

Crumble

  • 30 g smör
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]

Muffinsmet

  • 150 g osaltat smör
  • 220 g ägg [4 st]
  • 190 g strösocker [2 dl]
  • 1 citron, skalet
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 5 g bakpulver
  • 50 g mjölk [0,5 dl]
  • 36 frysta hallon (eller andra bär)
  • 150 g vit choklad, bitar

Gör så här

Crumble

  1. Blanda samman allt I en bunke och nyp ihop med fingertopparna till smulor.

Muffinsmet

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. Smöra och mjöla en cupcakeplåt.
  2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt.
  3. Sist blandar du i smält smör och mjölk, blanda till en fin och jämn smet.
  4. Fyll 3/4 av varje form, lägg i frysta hallon och bitar av vit choklad.
  5. Toppa med crumle och grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter. Ta ut, låt svalna en liten stund och vänd sedan ur muffinsen och lägg på galler.