Grönkålspaj med fetaost och valnötter

Grönkålspaj med fetaost och valnötter Kungsörnen
Foto: Köket.se

Grönkålspaj med fetaost och valnötter

16 ingredienser

1 h

En paj som går hem hos hela familjen. Funkar lika bra till vardags och matlådan som till att bjuda på till julbordet!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnens Vetemjöl Special.

Läs mer

Ingredienser

Pajskal

  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 1,5 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1,5 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl valnötter
  • 200 g grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • olja, till stekning

Gör så här

Pajdeg

  1. Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning

  1. Stek grönkål, lök och vitlök i olja i en stekpanna tills det mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ägg, vispgrädde och mjölk i en bunke. Salta och peppra.
  3. Lägg grönkålsblandningen, och fetaosten i pajskalet. Häll över stanningen och toppa med den rivna osten och valnötter.
  4. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad och har fått fin färg.
TIPS!
Fler tips!
Kantarellpizza med västerbottensost Kungsörnen NY

Fler tips!

Här hittar du fler härliga bakrecept.

Läs mer