Hetta upp en tjockbottnad kastrull med olja. Temperaturen ska bli 170 grader.
Mixa ner allt till falafeln i en matberedare utan mjöl. Mixa tills att ärtorna fortfarande har lite konsistens kvar, det ska inte bli en puré. Tillsätt mjöl och rör om. Smeten ska gå att rulla bollar av.
Rulla bollar i cirka 5 centimeter i diameter och lägg på en tallrik. Tillsätt försiktigt falafelbollarna i oljan och fritera i ca 4 minuter tills dem är gyllenbruna. Ta sedan upp och låt rinna av på papper. Godast är om du friterar dem strax innan servering.
Syrad rödlök
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Skala och skiva rödlöken och tillsätt i kastrullen. Koka upp snabbt så löken blir en aning mjuk, ställ åt sidan och låt svalna.
Avokadokräm
Skala och kärna ur avokadon, tillsätt i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa krämen slät och smaka av.
Tomatsalsa
Skiva tomaterna fint och blanda i en skål med övriga ingredienser, smaka av.
Servering
Öppna upp ett pitabröd. Bred på avokadokrämen på botten, tillsätt sedan lite rödlök och tomatsalsa ovanpå. Toppa med den varma falafeln och stäng igen brödet. Låt gärna innehållet sticka fram lite.