50 g vällagrad ost (t.ex. parmesanost, prästost, svecia)
Gör så här
Tvätta musslorna i kallt vatten. Skär eller dra bort ”skägget” på musslorna med skägg. Vänd runt musslorna ordentligt och släng de som är öppna, likaså trasiga musslor.
Blötlägg den torkade havssalladen i vatten så det precis täcker. Strimla den sedan.
Finhacka vitlöken. Fräs vitlök i smör i cirka 1 minut och tillsätt havssalladen. Fräs i ytterligare 1 minut.
Riv citronskal och pressa citronsaft.
Smaksätt smöret med citronskal, citronsaft och salt.
Grilla musslorna på direkt värme tills de öppnat sig, det tar ungefär 3–4 minuter.
Häll smöret över musslorna och blanda. Riv över osten.
Servera musslorna med färskt bröd och gärna hemlagade pommes.