Köp Lönnebergas BBQ-kycklingspett - färdigkryddade för grillkvällen!
Läs mer
Ingredienser
2 förp Lönneberga Kycklingspett Barbeque
Sallad
0,5 l jordgubbar
200 g burrata
1 dl gula russin
0,5 dl rostade solrosfrön
70 g sallad
0,5 dl balsamvinäger
10 blad basilika
ca 300 g körsbärstomater, gula och röda
ca 150 g edamamebönor
10 aprikoser, torkade
svartpeppar
örtsalt
Gör så här
Sallad
Rosta solroskärnor i en torr stekpanna, ställ åt sidan.
Stek tomater, balsamvinäger och örtsalt på medelvärme i en stekpanna tills tomaterna mjuknat och balsamvinägern kokat in i tomaterna. Ställ åt sidan och låt svalna.
Skiva aprikoser och jordgubbarna, hacka basilikan och häll upp allt tillsammans i en skål med sallad, russin, edamamebönorna och toppa med burratan och de rostade solroskärnorna. Krydda med svartpeppar.
Kycklingen
Grilla de färdigkryddade kycklingspetten tills de är genomgrillade (72 grader). Voilà - grillkvällen är räddad!