Tänd grillen och börja sedan skala päronen. Dela dem i halvor och gröp ur dem en aning så att ni blir av med kärnhuset. Skär bort lite, lite av den runda ”baksidan” på varje päronhalva så att de ligger bra i grillpannan sen. Pressa en citron över alla halvorna, täck med plastfilm och låt stå i kylen.
Lägg upp rucola och rosésallad på ett stort fat eller på fyra tallrikar. Skala och strimla morot och zucchini på en julienne-mandolin. Lägg de vackra strimlorna på salladen. Vispa ihop muscovadosocker med äppelcidervinäger och olivolja. Krydda sedan upp med flingsalt och svartpeppar. Smaka av och ringla över salladen.
Ta med gorgonzola, solrosfrön, valnötter, russin, bröd och en grillpanna ut till grillen när päronen ska tillagas. Stänk lite olja i den heta grillpannan och stek päronen med den urgröpta sidan nedåt.
Efter 4-5 minuter, rosta solroskärnorna och valnötterna i pannan samtidigt som ni vänder päronen. Fördela gorgonzolan på päronhalvorna och pressa över resterande citron. Täck med lock igen.
Låt grillas i ytterligare cirka 4 minuter, utan att bränna vid nötterna. Lyft över päronen till salladsfatet, toppa med rostade solroskärnor, valnötter och de söta sultanrussinen. Ringla över dressingen.