Grillad chorizo med grillade grönsaker och yoghurt

koket.se
Grillad chorizo med grillade grönsaker och yoghurt
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Grillad chorizo med grillade grönsaker och yoghurt

18 ingredienser

45 m

Färsk chorizo grillas och serveras med grillade grönsaker som vänts runt i en örtig vitlöksdressing och sen toppas med yoghurt. En trevlig vardagsrätt som passar fint att tillaga på grillen.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk chorizokorv

Grillade grönsaker

  • 4 paprikor
  • 2 zucchini
  • 1 aubergine
  • olivolja, att pensla grönsakerna med

dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rosmarin, grovhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Yoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • salt

Garnering

  • plockad rosmarin
  • krasse

Gör så här

  1. Snitta korven och grilla tills den är genomvarm.
  2. Började med att röra ihop alla ingredienser förutom oljan till dressingen. Tillsätt oljan.
  3. Blanda yoghurten med oljan och smaka av med salt.
  4. Kärna ur paprikan och dela i kvartar. Skär zucchini och aubergine i mindre bitar.
  5. Vänd runt grönsakerna i olivolja och och krydda med salt. Grilla tills de fått fin färg och är mjuka.
  6. Snitta korven och lägg på grillen. Grilla tills den är genomstekt.
  7. Blanda de grillade grönsakerna med dressingen precis före servering.
  8. Servera korven med de grillade grönsakerna och yoghurten. Garnera med plockad rosmarin och klippt krasse.