Klassiska potatisbullar gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.
Läs mer
Ingredienser
800 g Felix Potatisbullar
250 g brysselkål
50 g smör
100 g Västerbottensost, riven
1 dl sötmandel, hackad
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl pumpakärnor
0,25 granatäpplekärnor
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj brysselkålen, skär bort den nedersta delen och förkoka i 5 minuter.
Stek potatisplättarna lite lätt i en stekpanna med smör.
Klicka ut 50 g smör i botten på en stor ugnsform.
Fördela förstekta potatisplättar och förkokt brysselkål i formen, strö över Västerbottensost, hackade nötter och pumpakärnor. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter, eller tills allt fått fin färg.
Ta ur plåten ur ugnen och toppa med granatäpplekärnor och servera!