Fyllda serranorullar

Fyllda serranorullar
Foto: Tv4

Fyllda serranorullar

Av: Annette - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

15 m

Starta middagen med den här goda förrätten bestående av fyllda serranorullar.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g färskost
  • 1 msk crème fraîche (34%)
  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • 120 g serranoskinka
  • 0,5 dl kapris
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vatten
  • 20 g rucolasallad
  • balsamvinäger
  • pinjenötter
  • salt
  • citronpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop färskost med crème fraiche och citronsaft.
  2. Smaka av med salt och citronpeppar.
  3. Lägg ut serranoskinka och klicka ut krämen i ena änden, rulla ihop till rullar.
  4. Hetta upp olja i en liten kastrull. Lägg i kaprisen och fritera i ca 5 minuter eller tills den börjar bli brun på ytan.
  5. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper och strössla sedan ut över rullarna.
  6. Rör ihop flytande honung med vatten. Det löser snabbare upp sig om vattnet är ljummet.
  7. Lägg ner rucolasallad i honungsvattnet och rör om.
  8. Fördela ut en tuss rucolasallad på varje tallrik, lägg på serranorullarna och ringla över balsamvinäger och pinjenötter.
  9. Avsluta med ett par drag med pepparkvarnen.