En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
bitar
50 g smör
150 g digestivekex
4 ägg
2 dl strösocker
400 g Philadelphia Original
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
färska bär, till garnering
Gör så här
Botten
Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning
Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
Blanda Philadelphiaosten med vaniljsockret. Rör samman blandningen med äggulorna och sockret. Gärna med elvisp.
Vispa grädden separat och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca. 1 timme innan den ska avnjutas och dekorera med färska bär enligt önskemål.