Friterad tryffelburrata på tomatbädd med basilikaolja

Friterad tryffelburrata på tomatbädd med basilikaolja
Foto: Tv4

Friterad tryffelburrata på tomatbädd med basilikaolja

Av: Tobias - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1 h

Friterad tryffelburrata på tomatbädd med basilikaolja är en perfekt kombination av krämigt och krispigt, "tryffligt"!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Bakade tomater

  • 20 små tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 0,5 krm strösocker

Basilikaolja

  • 1-2 dl olivolja med citron
  • 2 krukor färsk basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Bifftomater

  • 2 bifftomater (skivade)

Friterad tryffelburrata

  • frityrolja
  • 4 burrata (med tryffel)
  • 4 ägg, uppvispat med lite salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd

Servering

  • salt
  • peppar
  • citronskal
  • färsk basilika
  • färsk tryffel

Gör så här

Bakade tomater

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnssäker form och stick ett litet hål i varje tomat.
  3. Ringla över olivolja, salt, svartpeppar och en nypa socker.
  4. Baka i ugnen i ca 1 timme, eller tills tomaterna har minskat i storlek och är skrynkliga.

Basilikaolja

  1. Mixa ihop olivolja, basilika, vitlök och salt i en liten skål.

Bifftomater

  1. Skiva upp bifftomaterna och lägg dem på en tallrik.

Friterad tryffelburrata

  1. Hetta upp olja i en kastrull ellr fritös till 180 grader.
  2. Vänd burratan först i ägget sedan i vetemjölet, därefter i ägget igen och tillsist i pankoströbrödet.
  3. Fritera tills gyllene.

Servering

  1. Lägg upp de bakade tomaterna runt om burratan och ringla över basilikaoljan.
  2. Avsluta med salt, peppar, citronskal, en basilikakvist och riven tryffel.